Üçe katlanan akıllı telefon

Yayın tarihi: 28 Mart 2023 Salı 9:00 am - Güncelleme: 27 Mart 2023 Pazartesi 2:08 pm

Samsung, son iddialara göre yeni bir katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. İşin ilginç yanı ise, bu cihaz 2’ye değil 3’e katlanacak.

Hem de Samsung’dan! Samsung, katlanabilir akıllı telefon trendine ilk adımı atan şirketlerden biri olmasının avantajını, sektördeki tüm rakiplerinden kat kat önde olmasıyla yaşıyor. 2019 yılında Galaxy Fold ile bu alanda yer alan ilk büyük oyunculardan biri olan şirket, şimdi de daha önce hiç görülmemiş bir tasarıma sahip üç defa katlanabilir telefon geliştirdiği iddiasıyla gündemde.

katlanabilir akıllı telefon

Popüler bir sızıntı kaynağı olan Yogesh Brar’ın son tweetine göre, Samsung’un 2023 yılında Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 modelleriyle birlikte üç katlanabilir bir telefon piyasaya sürebileceği söyleniyor. Ancak, daha önce Samsung’un üçe katlanabilir bir telefon üzerinde çalıştığına dair söylentiler çıkmış olsa da, bu söylenti henüz resmi bir şekilde doğrulanmadı.

2020 yılından bu yana Samsung’un üçe katlanabilir bir akıllı telefon geliştirme planları hakkında konuşuluyor. Şirket ilk olarak bu teknolojiyi göstermiş ve bu yönde bir patent başvurusunda bulunmuştu. Ayrıca, şirketin ekran bölümü, bu yılki MWC fuarında diğer sıra dışı telefon tasarımlarıyla birlikte üçe katlanabilir bir akıllı telefon konsepti de sergilemişti.

İlginizi çekebilir: Ucuz Galaxy Z Fold Lite ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı

Patent, cihazın bir değil, iki menteşesi olacağını ortaya koydu. İçe katlama menteşesi ve dışa katlama menteşesi sayesinde telefon, kısmen katlandığında bir Z şekline bürünecek. Bu tasarımda ilginç olan şey ise, dışa katlama menteşesi sayesinde ekranın bir bölümünün telefon ekranı olarak kullanılabilmesi, telefon paneli için ayrı bir ekran ihtiyacının ortadan kalkmasıdır.

Bu haberler doğruysa, Samsung’un üçe katlanabilir telefonu oldukça dikkat çekici bir cihaz olacak gibi görünüyor. Ancak, henüz şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı için cihazın özellikleri hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değil. Üçe katlanan akıllı telefon geliyor! Hem de Samsung’dan!

Asus ROG Phone 7’nin çıkış tarihi açıklandı