Uçan arabalar bu sene seri üretime geçecek

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 3:10 pm

Bir otomobil üreticisi yakında uçan arabaları seri üretime geçireceğini açıkladı. Ancak bu modelleri muhtemelen yollarda göremeyeceksiniz.

Suzuki ve SkyDrive, kentsel alanlar için uçan arabalar geliştirmek üzere bir araya geliyor. Reuters, bir ila üç kişi kapasiteli modellerin Mart 2022’den itibaren seri üretime geçeceğini bildirdi. Uçan otomobiller 13 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde olacak.

Maksimum uçuş menzili 15 kilometre olan araçlar kentsel alanlarda  kullanılacak. SkyDrive bunun için bir şirketi kurdu ve bu şirket Suzuki otomobil fabrikasının bir bölümünden faydalanacak. Ürünler kitlesel pazar için üretilmeyecek ve  önümüzdeki yıldan itibaren satışa sunulacak.

Uçan arabalar

İlginizi çekebilir: Türkiye uçan arabalarda dünya devi olabilir mi? Önemli açıklamalar geldi

Uçan araçlar bildiğimiz yolda kullanılamayacağını söylemeliyiz.  Dolayısıyla, örneğin trafik sıkışıklığından kaçınmak için otoyolda havalanma hayali ne yazık ki gerçekleşmeyecek.

Suzuki modellerinin uygulama alanları şimdilik oldukça kısıtlı olacak. Nedeni de, hava sahasını sürücüler için güvenli hale getirmek sanıldığından çok daha zor.  Bu yüzden uçan otomobiller,  gelecekte kitlesel kullanıma uygun olduğunu kanıtlanırsa,  bildiğimiz yollarda kullanılabilecek.

Twitter, oturum açmayanlara tweetleri göstermeyecek