Uçak kazasından kurtulan 4 ‘mucize’ çocuk 40 gün Amazon’da hayatta kaldı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 10:35 am - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 10:35 am

Mayıs ayı başlarındaki uçak kazasından sonra 40 gün Amazon Ormanları’nda hayatta kalan 4 yaşındaki çocuğun kurtarıldıktan sonraki ilk sözleri “Annem öldü” oldu.

Kolombiya’da 1 Mayıs tarihinde bir küçük uçak içerisindeki 7 kişiyle birlikte kayboldu. Uçağın enkazına ulaşan ekipler 4 kişiyi ölü olarak buldu.

Uçağın düşmesinin ardından arama kurtarma ekipleri 40 gün boyunca sürdürdükleri çalışmalar sonucunda 4 çocuğa canlı olarak ulaştı. Aileleri, dört “mucize çocuğun” ayakkabısız, yetersiz beslenmeden zayıf ve yürüyemeyecek kadar yorgun bir orman açıklığında bulunduğunu söyledi.

Çocukları kurtaran ekipte yer alanlar 40 gün hayatta kaldıktan sonra dört Kolombiyalı çocuğun söylediği trajik ilk sözleri aktardı. Guardian’da yer alan habere göre, cuma günü bir arama ekibi bir deri bir kemik kalmış çocukları bulduğunda, dört yaşındaki Tien Noriel Ranoque Mucutuy’un söylediği ilk şey “Annem öldü” oldu. Kardeşlerini hayatta tutmasıyla tanınan en büyük çocuk Lesly Mucutuy’un ilk sözlerinin ise “Açım” olduğu aktarıldı.

ANNELERİ 4 GÜN BOYUNCA HAYATTA KALMIŞ

Çocukların büyükbabası Narciso Mucutu, Lesly’nin kazadan sonra en küçük çocuk Cristin’i uçaktan çıkardığını söyledi. 13 yaşındaki Lesly ise, hastane odasından ailesine, annesi Magdalena Mucutuy’un uçak kazasından sonra dört gün boyunca hayatta kalmak için mücadele ettiğini ancak sonra çocuklarına buradan giderek hayatlarını kurtarmaları gerektiğini söylediğini anlattı.

Lesly’nin besleyici meyveleri zehirli olanlardan ayırt edebilmesinin kardeşlerini hayatta tutmasına yardımcı olduğu bildirildi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, geçtiğimiz ay çocukların bulunduğuna dair yanlış bir tweet atmış ve bu tweeti nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu.