Faciadan dönüldü! Uçağın tekerleği havada düştü

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 12:31 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 12:31 pm

San Francisco Uluslararası Havaalanı’ndan (SFO) Japonya’nın Osaka kentine giden United Airlines uçağının tekerleği kalkıştan hemen sonra otoparkın üstüne düştü.

United Airlines uçağının iniş- kalkış takımı lastiği, dün San Francisco Havalimanı’ndan kalkıştan hemen sonra otoparkta yer alan bir arabanın üzerine düştü.

Lastik havaalanının otoparkında bir otomobilin üzerine düştü, ancak herhangi bir yaralanma olmadı. Polis, lastiğin çarptığı araçların etrafına uyarı bandı yerleştirdi.

UÇAKTA 249 KİŞİ VARDI

Toplam 249 kişinin bulunduğu uçakta 235 müşteri, 10 uçuş görevlisi ve 4 pilot vardı. Pist, enkazın temizlemesi için kısa süreliğine kapatıldı

United Airlines, uçağın güvenli bir şekilde indiği Los Angeles’e yönlendirildiğini ve yolcuları Osaka’ya götürecek yeni bir uçak ayarlamaya çalıştığını açıkladı.

Görgü tanığı Gary Glass, düşen lastiğin hızıyla birisinin zarar görebileceğini ifade etti. Cali Planes’ın YouTube videosunda, lastiğin düştüğü uçağın SFO’da yeni havalandığı an görüldü. Glass, kiralık araba tesisinin yakınında ve sadece 15 metre uzaktayken lastiğin yakındaki araçlara çarpmasını izledi. “Kafamı kaldırdım ve yüksek hızda dönen bir lastik gördüm” dedi

Uçak yol kenarına düşüp alev aldı! 5 kişi hayatını kaybetti

Kaynak: TELE1