Twitter’ın adını değiştiren Elon Musk şimdi de oğlunun adını değiştirdi

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:31 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:31 pm

Popüler sosyal medya platformu olan Twitter’ın adını değiştiren Elon Musk, bu kez de oğlu X Æ A-12’nin adını değiştirdi.

Twitter’ı satın aldığı günden bu yana tartışmalı kararlara imza atan Elon Musk, gündemden düşmüyor. Twitter’ın adını değiştiren Musk, şimdi de oğlu X Æ A-12’nin adını değiştirdi.

Elon Musk’la ilk çocuğunu 4 Mayıs 2020’de kucağına alan Grimes, Kaliforniya yasalarına uymak için Elon Musk’la beraber bebeklerinin adını değiştirmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

“X” MATEMATİKTE BİLİNMEYEN BİR DEĞİŞKENİ TEMSİL EDİYOR

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Musk, doğum sonrasında Twitter’da yaptığı paylaşımla haberi duyurmuş ve aynı zamanda oğlunun adının “X Æ A-12 Musk” olduğunu açıklamıştı. Ancak çiftin bebeklerinin adının Kaliforniya’nın yasalarına uygun olmayabileceği iddia edilmişti. Çiftin isim değişikliğini duyurmasından bir aydan kısa bir süre sonra, bebeğin adı doğum belgesinde resmen onaylandı. Bebeğin belgedeki ilk adının “X”, ikinci adının “AE A-XII” ve soyadının da “Musk” olduğu belirtildi.

Grimes, oğullarının benzersiz isminin arkasındaki anlamı Twitter’da açıkladı. “X” matematikte bilinmeyen bir değişkeni temsil ederken, “Æ” AI yani yapay zekanın Elfçe yazılışı ve çeşitli dillerde “aşk”ı simgeliyor. “A-12” ise her ikisinin de savaşta şiddet içermeyen doğası nedeniyle hayranlık duydukları SR-71 uçağının öncüsüne atıfta bulunuyor. A-12’deki A harfiyse, Grimes’ın en sevdiği şarkı olduğunu söylediği Archangel’ın kısaltması olarak geçiyor.

Elon Musk, Twitter’ın ismini neden değiştirdiğini açıkladı! “Artık bir anlam ifade etmiyor”