Twitter’dan yeni özellik: Önce ‘okudunuz mu’ diye soracak

Yayın tarihi: 11 Haziran 2020 Perşembe 10:49 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe 10:52 pm

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, kullanıcılarının okumadıkları makaleleri paylaşmalarını önlemek için retweet etmeden önce soru soracak.

Dünyanın en çok ziyaret edilen ve kullanıcıya sahip olan sitelerinden Twitter, makale paylaşımı için yeni bir özellik deniyor. Buna göre, kullanıcılara, açık okumadıkları makaleleri doğrudan paylaşmak istediklerinde, önce makaleyi okuyup okumadıklarını sorulacak.

Twitter, bu yeni özellikteki amacının teyit edilmeyen bilgilerin yayılmasını önlemek ve yavaşlatmak olduğunu belirtiyor.

Şirket, Android uygulamalarında test edilen özelliğin ‘bilgiye dayanan tartışmaların teşvik edilmesine yardımcı olacağını’ söyledi ve “Twitter üzerinden açmadığınız bir makaleyi retweet ettiğinizde, size önce makaleyi açmak ister misiniz diye sorabiliriz” açıklaması yaptı.

Yeni özellikte, kullanıcılara “Başlıklar hikâyenin tamamını anlatmaz. Retweetlemeden önce bunu okumak ister misiniz?” sorusu yöneltiliyor.

TWİTTER VE TRUMP KAVGASI

Twitter daha önce, iki mesajına “teyit uyarısı” konulmasının ardından sosyal medya platformlarının daha sıkı denetlenmesini amaçlayan bir kararname imzalayan ABD Başkanı Donald Trump’ın bir mesajına erişimi ‘şiddeti yücelttiği’ gerekçesiyle sınırlandırmıştı.