Twitter yanlış paylaşımların önüne geçme konusunda son derece kararlı

Yayın tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 3:34 pm

Twitter yanlış paylaşımların kaynağını kesmek istiyor. Ortaya çıkan yeni bir rapora göre şirket bazı ek önlemler alma aşamasında. Ayrıca önemli bir özellik tüm ülkelere yayılıyor.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Twitter yanlış paylaşımların önüne geçmek istiyor. Şirket bu nedenle çeşitli çalışmalara imza attı. Bu çalışmalardan bir tanesi de asılsız tweet dediğimiz bir konu ile ilgili. Ne yazık ki sosyal medya platformunda çok fazla yalan haber dolaşabiliyor.

Bir kişinin paylaştığı yalan haber tüm sitelerde yayınlanınca hızlı bir şekilde yayılım gerçekleşiyor. Böylece doğru bilgi alma hakkı önemli ölçüde istismar edilmiş oluyor. Şirket bu durumun farkında ve konuyla ilgili yeni önlemler alıyor. Bu önlemlerden bir tanesi de kullanıcıların yaptığı ihbarlar sonucunda şekilleniyor.

Twitter

Twitter hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Ağustos ayında ABD ve bazı ülkelerde asılsız tweet özelliğini piyasaya sunmuştu. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar doğru olmadığını düşündüğü paylaşımları Twitter platformuna şikayet edebiliyordu. Böylece doğru bilgi alma hakkı korunuyordu.

 

Şu an için sadece ABD ve bazı ülkelerde kullanılabilen asılsız tweet rapor etme özelliği başka ülkelere yayılıyor. İlk etapta ABD, Güney Kore ve Avustralya ile başlayan asılsız tweet rapor etme özelliği şimdilerde Brezilya, İspanya ve Filipinler gibi ülkelerde kullanılabiliyor. Bu özellik ilk ortaya çıktığı günden itibaren 3 milyon civarında kullanıcı asılsız tweet raporu gönderdi.

Twitter Keşfet sekmesi, engellenen ve sessize alınan hesapları gizleyecek

Twitter yanlış paylaşımların önüne geçmek için her yolu denemeye çalışıyor. Özellikle troll dediğimiz ve sosyal medya platformlarını adeta kangrene çeviren unsurlar engellenmek isteniyor. Sosyal medya devi önümüzdeki aylarda bu özelliği Türkiye gibi ülkelere de getirecek. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.