Twitter ile ilgili çarpıcı iddia! “Ekran görüntüsü alma devri sona eriyor”

Yayın tarihi: 7 Ekim 2022 Cuma 5:44 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 5:46 pm

Sosyal paylaşım platformu Twitter için çarpıcı bir iddia öne sürüldü. Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, Twitter’da yaptığı paylaşımda, ekran görüntüsü almak isteyen bazı kullanıcıların ‘Bağlantıyı Kopyala’ ve ‘Paylaş’ uyarılarıyla karşılaştığını kaydetti.

Sosyal medya platformu Twitter hakkında ekran görüntüsü alma özelliğiyle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Twitter, kullanıcıların uygulamada ekran görüntüsü almasını engellemeyi planlıyor. Geliştiriciler, bu güncelleme ile diğer platformlardaki kullanıcıların da Twitter’a üye olmasını amaçlıyor.

ShiftDelete’in haberine göre; Twitter, kullanıcıların bu kolaylığının önüne geçmek için yeni bir pencere üzerinde çalışıyor.

“EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAK İSTEYEN KULLANICILAR UYARI İLE KARŞILAŞTI”

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra’nın Twitter’dan yaptığı paylaşıma göre kullanıcılar, ekran görüntüsü aldıklarında farklı pop-up’lar görüyor. Navarra, ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcıların ‘Tweeti Paylaş’ ve ‘Bağlantıyı kopyala’ gibi uyarılarla karşılaştığını belirtti.

AMAÇ ETKİLEŞİMİ VE ÜYE SAYISINI ARTIRMAK

Twitter’ın bu adımı daha fazla kişinin platformu doğrudan kullanmasına yönelik attığı belirtildi. Ayrıca insanlar ekran görüntüleriyle tweetleri tüketiyor ve platformun herhangi bir ögesiyle etkileşime girmiyor. Bundan dolayı uygulama, o kişilere reklam gösteremediği ya da kayıt olmalarını isteyemediği için para kazanamıyor.

Twitter’ın Musk’a açtığı dava durduruldu! 44 milyar dolarlık alım için süre verildi