Twitter hükümet eleştirilerini engelledi

Yayın tarihi: 27 Nisan 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 12:53 pm

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Twitter Hindistan’da skandala neden oldu. Son dönemlerde alınan bazı kararlar sert eleştirilere neden oluyor. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Twitter Hindistan’da skandala neden olacak bazı işler yaptı. Her geçen gün vaka sayısının çok ciddi seviyelere ulaştığı Hindistan adeta kaos yaşıyor. Günlük vaka sayıları 400 bin civarında ve bu her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Şu anda ülkenin sağlık sistemi neredeyse çökme durumuna geldi.

Hindistan’da hükümetin pandemi süreci ile ilgili yeteri kadar iyi olmadığı ifade ediliyor. Ülkenin Sağlık Bakanı pandeminin bitmek üzere olduğunu söylemesine rağmen vaka sayıları neredeyse 10 kat artış gösterdi. Ülkenin Başbakanı Narendra Mody ise seçim mitingleri düzenlemekle meşgul. Tüm bunlar olurken Twitter ise sert eleştiriler alacak bir sisteme ortak oldu.

Hindistan’da devam eden koronavirüs çalışmaları ile ilgili hükümet çok sert eleştiriler alıyor. Twitter bu eleştirileri paylaşan kişilerin tweetlerini gizliyor. Ortaya çıkan skandal büyük tartışmalara neden oldu. Hem Hindistan hükümeti hem de Twitter çok sert eleştiriler aldı.

Twitter

Sosyal medya devi tarafından yapılan açıklamalarda hükümetin Covid-19 ile mücadelesi hakkında tweet atmanın kendi yasalarına aykırı olmadığı ifade edildi. Fakat Hindistan yasalarında ne yazık ki bu bir suç olarak görülüyor. Yani Twitter sırf Hindistan’da kalabilmek için böyle bir yasaya boyun eğdi.

Twitter, işletmeler için profesyonel profilleri test ediyor

Hindistan’daki kullanıcılar hükümetin covid-19 ile ilgili mücadelesini eleştiremiyor. Bunu Twitter üzerinden dile getirdiklerinde sosyal medya devi onları engelliyor. Tüm gözler Twitter tarafından alınacak yeni kararlara çevrildi. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.