Tütün üreticilerinin evine baskın: En az 30 gözaltı

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 1:05 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 2:16 pm

Adıyamanlı tütün üreticileri bu sabah evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, tütün üreticilerinin yol kapatma kapatma eylemi yaptıkları için gözaltına alınmış olabileceğini söyledi.

Fırat Yeşilçınar – TELE1 / Adıyaman ve Malatya’da tütün üreticileri tütün yasağını protesto etmek amacıyla önceki gün bir araya gelmişti. Yol kapatma eylemi yapan tütün üreticileri Erdoğan’a seslenerek, “Adıyaman tütüncülerini mağdur etmeyin” çağrısı yapmıştı.

Eylem yapan tütün üreticilerinin evlerine bu sabah saatlerinde baskın yapıldı. TELE1’e konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, en az 30 kişinin gözaltına alındığını söyleyerek, “Gözaltı sayısı artabilir. Tütüncü arkadaşlarımızın gözaltına alınma nedeninin yol kapatma eylemi olduğunu söylüyorlar. Ama bu yasal bir hak. Bugün haftasının son günü. İfadeler alınmazsa gözaltı süreleri uzayabilir. Barodaki avukatlarımızla bir araya geldik. Bir avukat arkadaşımız da ifadeler için görevlendirildi” dedi.

CHP’Lİ TUTDERE: OPERASYON SABAH SAAT 5’TE EVLERE BASKIN ŞEKLİNDE YAPILDI

TELE1’e konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Adıyaman Merkez ve Çelikhan ilçesinden gözaltına alınanlar var. Sabah saat 5’te tütün eylemine katılanların evlerine baskın yapıldı, kaç kişi olduklarını bilmiyorum ama 20’den fazla gözaltı olduğunu söyleyebilirim. Şu anki son durum gözaltı işlemleri sürüyor. Bizler bu uygulamanın sona ermesi ve tütüncülerine serbest bırakılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz.”

Tütün üreticilerinden eylem: Tırşikçi kapitalistlere hayır!