Tutanak tartışmasına YSK da girdi

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 2:46 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 2:48 pm

YSK Başkanı Ahmet Yener, “Sosyal medyada paylaşılan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialara itibar edilmemelidir” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yenner, 14 Mayıs Seçimleri’nde sosyal medyada sandık sonuçları hakkında yapılan paylaşımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sandık sonuçları ve tüm seçim süreçlerinin siyasi partilerle birlikte yapıldığını söyleyen Ahmet Yener, “Sosyal medya üzerinden paylaşılan görsellerin Yüksek Seçim Kurulu ile ilgisi bulunmamaktadır. Sosyal medyada paylaşılan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf bir şekilde devam etmekte ve tüm süreçte siyasi partilerimiz yer almaktadır” dedi.

YURT DIŞI SEÇMEN

Ahmet Yener, yurt dışı seçmen listelerine kayıtlı seçmenlerin herhangi bir yurt dışı temsilcilikte veya gümrükte oy kullanabileceğini hatırlatarak seçmen listesindeki oy sayısından daha fazla kullanılan oyun çıkmasının yasal mevzuata uygun olduğunu söyledi.

Yener şunları söyledi:

“Ayrıca yurt dışı listesine kayıtlı olan seçmenlerimiz yasal mevzuat uyarınca herhangi bir yurt dışı temsilciliğinde veya gümrüklerde oy kullanmaları yasal olarak mümkündür. Bu nedenle herhangi bir temsilciliğimizde kayıtlı görünen seçmen sayısından fazla oy kullanılması yasal mevzuata uygundur. Yüksek Seçim Kurulumuz teknik altyapısı uygun olan ve seçime katılan bütün siyasi partilerle veri akışını gerçekleştirmiş olup kesin sonuçların açıklanmasından sonra da sonuçlar Kurulumuzun internet sitesinde tüm kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

“YSK verilerinde çok ciddi hatalar mevcut”