TÜSİAD Başkanı’ndan AKP’ye inşaat ekonomisi eleştirisi

Yayın tarihi: 8 Ekim 2022 Cumartesi 8:12 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi 8:12 pm

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, AKP’nin inşaat ekonomisini eleştirerek bilime ve eğitime yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuştu. Orhan Turan, AKP’nin inşaat sektörünü Türkiye ekonomisinin merkezine almasını eleştirdi.
Turan bu konuda şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin artık önümüzdeki süreçte maddi olmayan varlıklara yatırım yapması gerektiğini köprü yaptık, yol yaptık, havalimanı yaptık ama şimdi sürdürülebilir bir şekilde ülkemizin büyüyebilmesi için önce insana daha AR-GE, bilim ve inovasyona, bir diğeri de kurumlara yatırım yapmamız lazım.”

EĞİTİMİ DE ELEŞTİRDİ

Orhan Turan, AKP yönetiminin eğitim politikalarını da eleştirdi. Nitelikli insan kaynağı ihtiyacı için insani gelişmeye yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Turan, “Bizim en büyük sorunumuz katma değer. Onun için de tabii ki nitelikli insan kaynağı bu da gidiyor eğitime dayanıyor. Eğitim nitelikli olursa nitelikli insan kaynağıyla katma değer üretiriz ve bir de bunları kaybetmememiz lazım. Yani insani gelişme ve etkinleşmeye yatırım yapmazsak, bilimi teknoloji ve inovasyonu önceliklendirmezsek ekonomiden demokrasiye kadar her alanda güvenilir ve kapsayıcı kurum ve kuralları yerleştirmezsek sürdürülebilir büyümeyi Türkiye’nin sağlama şansı yok” şeklinde konuştu.