Türkiye’ye denizde de meydan okudular

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 8:49 am - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 8:49 am

Almanya’nın Türk saldırmasını Independent Türkçe Benan Kepsutlu’ya yorumlayan Tüm Amiral Cem Gürdeniz “Bu olay Türkiye’ye gerekirsen seninle denizde de savaşırım mesajıdır” ifadelerini kullandı.

Bunun bir üst seviyesi savaştır diyen Tümamiral Cem Gürdeniz Şöyle konuştu:

“Son derece endişe içinde okunmalıdır. NATO müttefikleri Türkiye’ye silah çekmiş, vatan toprağı sayılan ticaret gemimizin kaptanını ve personelini 16 saat boyunca esir almışlardır.

Bu sonuçları son derece yıkıcı olan bir süreçtir. AB IRINI Harekât Merkezinin ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği’nin olağan açıklamalar ile duyurduğu basit bir olay değildir.

16 saat boyunca zapt edilen gemi, Türk bayraklı bir gemidir. G20 zirvesinin yapıldığı, Cumhurbaşkanının AB ve ABD’ye bağlılığını deklare ettiği bir günde bu skandalın yaşanması müttefiklik kapsamında değil ancak düşmanca hareket kapsamında değerlendirilebilir.

Bu aşamanın bir üst seviyesi savaştır. Unutulmamalıdır ki denizde karadaki gibi vekâlet savaşları olmaz. Bugün gerek Libya gerekse Suriye’de vekalet savaşları var ve müttefiklerimiz ile farklı gruplar altında aslında savaşıyoruz.

PKK/PYD/YPG’ye yapılan yardımları nasıl izah edebilirler? Bu olay Türkiye’ye, gerekirse seninle denizde de savaşabilirim mesajıdır. Son derece tehlikeli sonuçları vardır.

Haziran ayı içinde Fransız savaş gemisinin çok yüksek süratle Türk savaş gemileri tarafında eskortlanan ticaret gemimize yaklaşmasını hatırlıyoruz.

O nedenle AB, Türkiye’yi Doğu Akdeniz çıkarlarını savunma, Seville Haritasına razı ol, Libya’ya burnunu sokma mesajlarını vermeye devam edecektir.

Bu olay AB’de müdahaleci kanadın yani Avusturya, Fransa, Yunanistan ve GKRY gibi ülkelerin başını çektiği grubun bir başarısıdır. Türkiye’nin geri adım atması milli çıkarlarımızı zedeleyecek süreci başlatma riskini taşır.”