Türkiye’nin takozları

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 11:52 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 11:52 am

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Muhterem okurlarıma evvela bir sual tevcih etmek lazım geliyor. O sual şudur. Hayat pahalılığı var mı. Benzinden domatese kadar fiatlar artıyor mu. Elbette ki bu suale verilecek cevap şudur. Benzinden domatese kadar fiatlar artıyor.
Peki, bunun sebebi nedir?
Muhalif iktisatçıların palavrasına bakılacak olursa fiat artışlarının sebebi hükümetin yanlış politikasıdır.
Biz, şahsi kanaatlerimiz haricinde bu işi iyi bilen bir zata gidip, siz okurlarımızı bilgilendirmeyi hedefledik. Bu minvalde biz de düşündük ki dedesi bile iktisat ilmine vakıf Burunsuz Tosun Paşa diye ün salmış yatır torunu olan Halis Burunsuzoğlu’na müracaat ettik. İktisat ilmine vakıf Halis Burunsuzoğlu hocaya sorduk. Bu fiat artışlarının sebebi nedir, dedik.
Burunsuzoğlu’nun söylediklerini, buyurun dinleyin.

Burunsuzoğlu hoca, “Efendim,” diye başladı. “Mes’ele fiat artışları değildir. Mes’ele fiat artışlarına da şamil, tarihi, psikolojik, fenomenolojik art suremli bir hadisedir.”
Hocamız böyle dedikten sonra sustu. Tabii ben de sustum. Hocamız bir müddet sonra, “Ben niye sustum, biliyor musun” dedi. “Bilmiyorum hocam” dedim. “Ben o suskunluk sırasında bilinçaltına girdim. Ve bilinçaltının kovuklarından doğru bilgileri çıkardım.” dedi.

Ben bu sefer, “Peki hocam doğru bilgi nedir” dedim. Ve hoca ağlaya ağlaya başladı konuşmaya.
“Evladım” dedi. “Mustafa Kemal Cumhuriyeti kurduğunda nüfusumuz 14 milyondu. Ama bu 14 milyonun alayı hastaydı. Kimisi veremdi. Kimisi firengiliydi. Kimisi sakattı. Hiçbiri okuma yazma bilmiyordu. İşte durum böyleyken savaş boyunca yurt dışında ehlikeyif içinde yaşayanlar Türkiye’ye geldiler. Bu gelenler Anadolu hamurunda pişmemiş Siyonist karakterli masonlardı. Bunlar devletin en önemli kurumların başına geçtiler. Bu ailelerin çocukları yıllarca devletin kilit noktalarını tuttular.
Atatürk masonlarla mücadelesinde bunların bir kısmını temizledi. Ama bunlar tesirlerini sürdürdüler. Gezi olayını bunlar başlattı. 15 Temmuz sonrası bunların bir kısmı tasfiye edildi.
Bugüne gelirse bunlar Türkiye’nin büyük yürüyüşünün önünde birer takozdur. Bunlar Türk ekonomisi içersinde çok güçlüdürler. Basında güçlüdürler. Tank, uçak, gemi yapmaya kalkarsanız bunlar hemen karşı çıkarlar. Elektrik santrallerine, barajlara hep karşı çıkarlar.

Siyonist ve masonik ve komünizma ruhuyla hareket eden bunlar Türkiye’den tasfiye edilmeden kalkınamayız.
Unutmayalım bunlar takozdur ülkemizin önünde.