‘Türkiye’den rüşvet aldı’ iddiası! New York Belediye Başkanı’nın telefonuna el koyuldu

Yayın tarihi: 11 Kasım 2023 Cumartesi 11:42 am - Güncelleme: 11 Kasım 2023 Cumartesi 11:42 am

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası sırasında Türk şirketlerden ve hükümetle bağlantılı kurumlardan yasa dışı bağış alındığı suçlamasıyla başlatılan soruşturmada FBI telefonuna ve tabletine el koydu.

ABD’de Türkiye’nin merkezinde olduğu rüşvet iddialarında yeni gelişmeler yaşanıyor. ‘Türk dostu’ olarak tanınan ve bilinen New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası hakkında, Türk şirketlerden ve hükümetle bağlantılı kurumlardan yasa dışı bağış alındığı suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Başkan Adams aleyhine henüz herhangi bir suçlama yapılmasa da seçim kampanyasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında cihazlarına el koyulduğu belirtildi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın peşine FBI düştü! Soruşturmada Türkiye detayı

‘TÜRK YETKİLİLERE ÇIKAR SAĞLADIĞI’ İDDİASI

Belediye Başkanı Adams’ın 2021’deki seçim kampanyası sırasında Türk hükümetiyle iş birliği yapıp yapmadığı soruşturuluyor. İddianamede, Adams’ın kampanyasının para karşılığında Türk yetkililere çıkar sağlamış olabileceği belirtiliyor. Soruşturma kapsamında son olarak New York Belediye Başkanı Adams’ın kişisel telefonları ve tablet bilgisayarına el konuldu. Soruşturmada iş birliği yapan ve suçlamaları reddeden Adams aleyhine henüz herhangi bir suçlama yapılmadığı kaydedildi.

TÜRKİYE’Yİ EN ÇOK ZİYARET EDEN BELEDİYE BAŞKANI

New York Belediye Başkanı, Türkiye’yle yakın ilişkileriyle biliniyor ve Türkiye’yi en çok ziyaret eden ABD’li belediye başkanı olarak anılıyor.

Adams, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’ye ziyaretinde “Sizler benim arkadaşlarım, kardeşlerimsiniz” demişti.