New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın peşine FBI düştü! Soruşturmada Türkiye detayı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 10:30 am - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 2:50 pm

ABD’de, FBI’ın ‘Türk dostu” olarak bilinen New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası için Türkiye’den yasadışı bağış alıp almadığını soruşturduğu ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye’nin de adının geçtiği bir rüşvet skandalını konuşuyor. İddialara göre Türklerle yakın ilişkileri yüzünden ‘Türk Dostu” lakabı ile bilinen New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası, Türkiye’den yasa dışı bağış almış olabilir.

EVİ ARANDI

Sözcü’nün aktardığına göre, New York Times gazetesi, FBI’ın Eric Adams’ın seçim kampanyasında bağış sorumlusu olan Brianna Suggs’ın evinde dün sabah arama yaptığını ve Suggs’ın kamu yolsuzluğu soruşturması kapsamında sorgulandığını aktardı. Suggs, 2021 yılında Adams’ın seçim kampanyası için 18 milyon dolardan fazla bağış toplamıştı.

Eski FBI ajanından Rus oligark itirafı!

TÜRK YETKİLİLERE ÇIKAR SAĞLADIĞI İDDİASI

Habere göre Belediye Başkanı Adams’ın 2021’deki seçim kampanyası sırasında, Brooklyn’deki bir inşaat şirketi ve Türk hükümetiyle işbirliği yapıp yapmadığı soruşturuluyor. İddianamede, Adams’ın kampanyasının para karşılığında söz konusu inşaat şirketi ve Türk yetkililere çıkar sağlamış olabileceği iddia ediliyor.

TÜRKİYE’Yİ BİRÇOK DEFA ZİYARET ETTİ

New York Belediye Başkanı, Türkiye’yle yakın ilişkileriyle biliniyor ve Türkiye’yi en çok ziyaret eden ABD’li belediye başkanı olarak anılıyor. Adams, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’ye ziyaretinde “Sizler benim arkadaşlarım, kardeşlerimsiniz” demişti.

Reuters konuya ilişkin haberinde FBI’ın yorum taleplerine yanıt vermediğini, Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği’nden bir sözcünün de iddialardan yeni haberdar olduğunu söylediğini aktardı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Haberin gündem olmasının ardından Eric Adams, Washington’daki toplantılarını son anda iptal etti ve New York’a döndü. Adams, kampanyasında tüm etik değerlere uyulduğunu savundu.

Yetkililer daha önce Adams’a yakın başka isimlere de soruşturma açmıştı. Temmuz ayında Manhattan Bölge Savcısı, “kendi adına siyasi katkıda bulunmak için başka birisinin parasını yasa dışı olarak kullanma yoluyla bağış topladıkları” gerekçesiyle altı kişi hakkında iddianame hazırlamıştı.