Türkiye’den İspanya ve İtalya’ya yardım malzemesi… Paketlerin üzerine Mevlana’nın sözü yazıldı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020 Çarşamba 9:35 am - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 1:43 pm

Sağlık çalışanları malzeme bulmakta zorluk çekerken AKP iktidarı, İspanya ve İtalya’ya yardım malzemesi gönderdi. Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki fabrika ve dikim evlerinde üretilen maske, tulum ve dezenfaktanlar, askeri kargo uçağıyla İspanya ve İtalya’ya gönderildi. Konteynırların üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunması dikkat çekti. Paketlerin üzerinde Mevla’nanın sözü yazıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni tip Koronavirüs’ten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya’ya yapılacak yardım Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan bir kargo uçağı ile yollandı.

Yargıtay ve BOTAŞ’dan sonra öğretmenlere de bağış dayatması

Kemal Kılıçdaroğlu’dan yardım kampanyasına ilk yorum

MEVLANA’NIN SÖZÜ YER ALDI

Üzerinde Türkiye-İspanya, Türkiye-İtalya bayrakları yan yana bulunan kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağına yüklendi. Kargo paketlerinin üzerine İtalyanca ve İspanyolca yazılan, Mevlana’nın, ‘Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var’ sözleri ile ‘Türkiye’den İspanyol-İtalyan halkına sevgilerle’ notu yer aldı.

Çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, Koronavirüs’le mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya Etimesgut Askeri Havalanı’ndan TSK’ya ait uçak ile gönderildi.

Üzerinde cumhurbaşkanlığının arması olan yardım malzemelerinin askeri kargo uçağına yüklenme işlemleri devam ediyor.