Yargıtay ve BOTAŞ’dan sonra öğretmenlere de bağış dayatması

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020 Çarşamba 8:59 am - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 11:50 am

Zorunlu bağış dayatması başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘yardım kampanyasına’ bağış için okul yönetimlerinin öğretmenlere baskı yapmaya başladığı öğrenildi. Bağışı zorunlu tutan BOTAŞ’da katılmak istemeyen fişlenecek. Yargıtay Başkanı da, bir yazı yollayarak adalet çalışanlarına bin ile 100 lira arasında bağış yapılmasını istedi.

Okul müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yöneticileri, öğretmenlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz’’ kampanyası için bağış yapmalarını istiyor.

Öğretmenler, bağış yapmamaları durumunda fişlenme kaygısı yaşıyor. Bir okul müdürü, öğretmenlere yolladığı mesajda, “Paranızı bu hesaplara gönderebilirsiniz. Ancak kim ne kadar gönderecekse bana özelden yazsın, benim de toplam tutarı ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirmem gerekir” dedi.

BOTAŞ bağışı zorunlu tuttu… Katılmak istemeyen fişlenecek!

BOTAŞ da, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ için çalışanların maaşından 200-400 TL arasında kesinti yapılacağını duyurdu.

BOTAŞ bağışı zorunlu tuttu… Katılmak istemeyen fişlenecek!

YARGITAY BAĞIŞ MİKTARI BELİRLEDİ

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da hakim ve savcılar başta olmak üzere diğer çalışanlardan kampanyaya destek olunmasını istedi.
Akarca imzası ile çalışanlara gönderilen yazıda, “Alt sınır bin TL’den, personelimiz için de 100 TL’den az olmamak üzere ilan edilen hesap numarasına 20 Nisan 2020 tarihine kadar yardımda bulunulması hususu saygıyla duyurulur” denildi.

OKUL MÜDÜRÜNDEN BAĞIŞ MESAJI

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre, bir il milli eğitim müdürlüğünde görevli yöneticinin, okul yönetimlerine gönderdiği mesaj şöyle: “Tüm okul ve kurumlarımızın müdürleri tarafından her türlü iletişim aracı ile öğretmen ve velilerimize ulaşılıp gerekli gayret gösterilip kampanyaya katılımın üst düzeyde tutulması için gayret gösterilecek olup her hafta cuma günü okul ve kurumlarımızın gayreti ile toplanan yardımın toplam tutarı tarafıma WhattsAp’tan, özelden okul ve kurum ismi belirtilerek gönderilecektir. Bu kampanyaya özel kurslarımızdan da katılım beklenmektedir.”

Kemal Kılıçdaroğlu’dan yardım kampanyasına ilk yorum

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Bu denli zor bir süreçte gönüllülük temelli olması gereken bir kampanya üzerinden öğretmenlere, eğitim ve bilim emekçilerine mesajlar yoluyla yapılan baskıyı, mobbingi reddediyoruz. Kamu erkinin görevi baskı yoluyla para toplamak değildir. Meslektaşlarına yönelik yaptığı bu uygulamayı reddediyoruz’’ diye konuştu.

Athena Gökhan’dan Süleyman Soylu’ya: O kadar da değil

Vatandaşa IBAN veren Erdoğan’a CHP’den 10 kaynak önerisi: ’13 uçağın 12’sini sat’