Türkiye’den Birleşmiş Milletler’e çağrı! “KKTC’yi tanıyın”

Yayın tarihi: 30 Ocak 2023 Pazartesi 7:13 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 7:59 pm

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıma çağrısı yaptı. Bakanlık, “Kıbrıs Türk halkının müktesep hakları olan, egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tescil etmeye, KKTC’yi tanımaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne ve uluslararası topluma, KKTC’yi tanımaya çağrısı yaptı.

Bakanlık ayrıca, BM Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs Adası’nda konuşlu BMBG’nin görev süresini, 30 Ocak’ta aldığı kararla bir yıl daha uzattığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “BM Güvenlik Konseyi’nin KKTC topraklarındaki faaliyetlerini hukuki zeminde sürdürmesi elzemdir. KKTC makamlarının bu hususta atacağı adımlara tam destek vereceğimiz bilinmelidir. Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözümün yolunu açacak ortak zemin sahadaki gerçekleri temel almalıdır.

Bu çerçevede, Güvenlik Konseyini ve uluslararası toplumu Kıbrıs Adası’nda iki ayrı halk ve iki ayrı devlet bulunduğu gerçeğinden hareketle Kıbrıs Türk halkının müktesep hakları olan, egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tescil etmeye, KKTC’yi tanımaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 

ODTÜ KKTC Kampüsü’nde 14 işçi işten çıkarıldı! “Nazife Baykal krize sürükledi”