Türkiye’de ‘Kraliçe Elizabeth’ mesaisi! 13 ton çiçek yola çıktı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2022 Perşembe 10:55 am - Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe 10:57 am

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth‘in yaşamını yitirmesinin ardından cenaze töreninde kullanılmak üzere Antalya ve Isparta’dan 13 tona eşit olan 500 bin daldan fazla çiçek sipariş edildi. Sipariş, Turkish Cargo ile bugün Londra’ya ulaştırılacak.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in vefatının ardından, 19 Eylül’de düzenlenecek yas ve cenaze töreninde kullanılacak çiçekler için Antalya ve Isparta’dan 500 bin daldan fazla çiçek sipariş edildi. Sipariş, çiçek sektöründe hareketliliğe neden oldu.

AYNI GÜN İÇİNDE İNGİLTERE’YE ULAŞTIRILACAK

Çiçeklerin İngiltere’ye ulaştırılmasını sağlayan Turkish Cargo bu zamana kadar 4 ton çiçeği Londra’ya ulaştırdı. Firma paketlenmiş 55 bin dal çiçeği aynı gün içerisinde İngiltere’ye ulaştıracak.
Küresel taşıyıcı, yas süreci boyunca 13 tona eşit olan 500 bin daldan fazla çiçeği ilk günkü tazeliğini koruyacak şekilde Londra’ya ulaştırılacak.

İŞÇİLER FAZLA MESAİ YAPTI

Sipariş üzerine Antalya’da ve Isparta’daki çiçekçilerde hareketlilik yaşandı. Elizabeth’in cenazesine yetiştirilmek üzere işçilerin çalışma saatleri uzatıldı, tatilleri iptal edildi.

Kraliçe 2. Elizabeth’e veda: Uzun kuyruklar oluştu