Kraliçe 2. Elizabeth’e veda: Uzun kuyruklar oluştu

Yayın tarihi: 15 Eylül 2022 Perşembe 9:48 am - Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe 12:03 pm

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirmesinin ardından naaşı Westminster Salonu’na getirildi. Kraliçe’ye veda etmek isteyen on binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Salondaki bir muhafızın bayılması da kısa süreliğine panik yarattı.

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi kapalı tabutta İngiltere’nin başkenti Londra’daki Buckingham Sarayı’ndan Westminster Salonu’na getirdi. Kraliçe 2. Elizabeth’in naaşı 19 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek cenaze töreni öncesi halkın ziyaretine açıldı. 96 yaşında hayatını kaybeden kraliçeye veda etmek isteyen on binlerce kişi cenaze parlamentoya ulaşmadan çok önce kuyruk oluşturmaya başladı.

Kraliçe’ye veda etmek isteyenler kuyruk oluşturdu.

Kraliçe’nin dört çocuğu, Kral Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward, cenazenin arkasından yürüdü. Andrew ve Harry, kraliyet görevlerini bıraktığı için sivil giyinirken, diğer kardeşler üniformalarıyla yürüdü.

MUHAFIZ BAYILDI

Westminster Salonu’nda burada tabutun başında nöbet tutan muhafızlardan birinin bayılması kısa süreli bir paniğe yol açtı. Hızla yere düşen muhafızın yardımına çevredeki görevliler koştu.

Olaydan önce bir süre koruma görevini bırakıp daha sonra tabutun başına geri dönen görevlinin yere düşüşü sırasında, Kraliçe’nin tabutunu görmek için Westminster Salonu’na gelen kalabalığın sesli olarak tepki vermesi de dikkat çekti.

Yere düşen görevli apar topar çevredekiler tarafından taşındı.

Kraliçe Elizabeth’in resmi paralardan kaldırılıyor