Türkiye’de 8 Mart! Bir günde üç kadın katledildi, bir kadın kezzaplı saldırıya uğradı

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 2:02 pm - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 4:50 pm

Türkiye’de Dünya Kadınlar Günü’nde üç kadın cinayeti yaşandı. 33 yaşındaki Tuba Atılgan, durakta otobüs beklerken boşanma aşamasında olduğu Murat Atılgan tarafından, Tülay Erşahin Yaşar evli olduğu Murat Yaşar tarafından, B.Ç. birlikte yaşadığı erkek tarafından katledildi.

Batman’da Murat Atılgan isimli erkek, takip ettiği Tuba Atılgan’a otobüs durağında beklediği sırada tabancayla ateş etti. Tuba Atılgan, vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti.

Bu sırada durakta bulunan ismi öğrenilemeyen lise öğrencisi de seken kurşunla yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı öğrenci hastaneye kaldırılırken, Tuba Atılgan’ın cenazesi ise otopsi için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna gönderildi.

CANİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından gittiği Belde Mahallesi’ndeki evini ateşe veren Murat Atılgan, polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.

BİR KADIN CİNAYETİ DE PENDİK’TE

İstanbul Pendik’te ise Murat Yaşar isimli erkek 29 yaşındaki Tülay Erşahin Yaşar’ı katledip balkondan atlayarak yaşamına son verdi.

BİR CİNAYET HABERİ DE MALATYA’DAN

Malatya’da da Ö.Y isimli erkek birlikte yaşadığı B.Ç.’yi katletti. Olay yerinden kaçan zanlı daha sonra jandarma ekiplerine teslim oldu.

BARIŞMA TEKLİFİNİ REDDEDEN KADININ YÜZÜNE KEZZAP ATTI

Küçükçekmece’de ise Can K., barışma teklifini reddeden eski sevgilisi Y.T.’ye doğrulttuğu silah tutukluk yapınca, yanında getirdiği kezzabı üzerine atarak kaçtı. Y.T. hastaneye götürülürken, Can K. yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Can K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elif Güneş’i katleden cani duruşmada ağladı