Elif Güneş’i katleden cani duruşmada ağladı

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 4:03 pm - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 4:03 pm

Eski sevgilisi i Elif Güneş’i otomobil içinde 3 kez ateş ederek öldüren Koray Gülbar hakkında ‘ağırlaştırılmış müebbet’ talep edildi. Gübar, savunması esnasında ağladı.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde, Elif Güneş’i otomobil içinde 3 kez ateş ederek öldüren Koray Gülbar’ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Koray Gülbar, Atınç Demir, Serkan Çelik ve Yasin Oflaz cezaevinden getirildi. Diğer sanık Aykut Ağılkapı duruşmaya katılmadı. Duruşmaya Elif Güneş’in ailesi de katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

SAVUNMA YAPARKEN AĞLADI

Koray Gülbar savunmasında, “Biz Elif’le sevgiliydik. Yaklaşık 10 sene birlikte olduk. Elif, Atınç’a ‘Koray’a ulaşamıyorum’ deyip, konum göndermiş. Atınç bana ‘Bir arkadaşa’ gideceğiz diyerek, Elif’in attığı konuma götürdü. Ben Elif’i görene kadar onunla buluşacağımızı bilmiyordum. Oraya gittiğimizde 5 dakika sonra yanımıza Sevilay ve Cahide ile birlikte kendi arabalarıyla geldiler. Olay günü benim üzerimde silah vardı çünkü  Atınç ile birlikte Elif’i rahatsız eden tekelcinin büfesinin yanında havaya uyarı ateşi açacaktık. Elif bizim içinde olduğumuz arabaya bindi, ‘Niye buradayız. Niye bu kişilerle dolaşıyorsun’ diye sordu. Arabayı çalıştırdım. Elif’i kardeşi Abdullah’ın yanına götürmek üzere yola çıktık. Elif’te bana ‘Biz seninle konuşacaktık. Atınç ile Cahide’nin arasını yapacaktık’ dedi. Yolda tartışıyorduk. Abdullah’a götüreceğimi söyleyince bir anda çıldırdı. Arabada beni götürme demeye başladı. Elif’le giyimi nedeniyle de tartıştık. Kendisini istemediğimi söyledim” dedi. Sanık Koray Gülbar bir süre sonra ağlamaya başlayınca, savunmasına devam edemedi.

Diğer sanıkların savunmalarının ardından, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Koray Gülbar ve Atınç Demir hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Atınç Demir, Serkan Çelik, Yasin Oflaz ve Aykut Ağılkapı hakkında ise ‘Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme’ suçundan 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek, Serkan Çelik ve Yasin Oflaz’ın tahliyelerine karar verdi.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Koray Gülbar’ın ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianamede ayrıca ikilinin buluşmasını sağlayan ve şüphelinin arkadaşı olan Atınç Demir hakkında ise ‘Kasten öldürmeye yardım’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.