Türkiye’de 1 Mayıs! Toplam 226 gözaltıdan 182’si serbest

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 9:51 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 10:39 am

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs’ta abluka altına alınan İstanbul’da 217, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul’da gözaltına alınan 217 kişiden 182’si serbest bırakıldı.

AKP iktidarı 1 Mayıs’ta İstanbul’u abluka altına aldı. Taksim’e çıkabilecek her güzergah hatta o güzergahlara yakın bölgeler dahi kapatılarak İstanbul’un ulaşımı kilitlendi. Saraçhane’den, Beşiktaş’tan, Şişli’den, Okmeydanı’ndan Taksim’e yürümek isteyenler polis tarafından engellendi. Sadece İstanbul’da 217 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un haricinde, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gözaltıları sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ülkemiz genelinde siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından 78 ilimizde toplam 210 etkinlik düzenlendi. Miting, yürüyüş, basın açıklaması ve çelenk koyma gibi etkinliklere yaklaşık 241 bin kişi katıldı. İzin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polisimize saldıran İstanbul’da 217, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 şahıs gözaltına alındı. Olaylarda 28 güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün huzur ve güven içinde geçmesini sağlayan bakan yardımcılarımıza, jandarma genel komutanlığımıza, emniyet genel müdürlüğümüze, sahil güvenlik komutanlığımıza, valilerimize, il emniyet müdürlerimize, il jandarma komutanlarımıza, kaymakamlarımıza, ilçe emniyet müdürlerimize, ilçe jandarma komutanlarımıza ve kahraman güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.”

İSTANBUL’DA 182 KİŞİ SERBEST 35 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

İstanbul’da yapılan kutlamalarda Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışan ve polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 217 şüpheliden 182’sinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 182’si serbest bırakılırken, emniyette işlemleri süren 35’inin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İstanbul’da 1 Mayıs bilançosu! 217 kişi gözaltına alındı

Kaynak: AA