Türkiye Yunanistan’a yangın söndürme uçağı ve helikopteri gönderecek

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 8:10 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 8:10 pm

İletişim Başkanlığı, Yunanistan’da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopterinin komşu ülkeye gönderileceğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri uçuş ekipleriyle birlikte Yunanistan’a gönderilecek.

Yangın söndürme helikopteri, Yunanistan’daki orman yangınlarına müdahalede komşu ülkede kullanılacak.

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! 4 ilde daha orman yangını

İletişim Başkanlığı kararı Twitter’dan yazılı bir açıklamada bulunarak duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, ”Türkiye, Yunanistan’da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri uçuş ekipleriyle birlikte Yunanistan’a gönderilecek. Etkili manevra kabiliyetlerine sahip amfibik uçaklar ile yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme helikopteri, Yunanistan’daki orman yangınlarına müdahalede komşu ülkede kullanılacak” ifadeleri kullanıldı.