Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! 4 ilde daha orman yangını

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 6:10 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 6:10 pm

Yaz aylarının gelmesiyle başlayan orman yangınlarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bugün Muğla’nın Menteşe ilçesine, Gaziantep Nurdağı’nda, Manisa’da ve Antalya’da orman yangını çıktı.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi’ndeki bir tarım arazisinde saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarında etkisiyle kısa sürede ormana da sıçradı. Alevleri görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçak ve helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ile karadan müdahale başlatıldı.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Durmuşlar köyü mevkiinde de orman yangını çıktı. Yangın sonrası bölgeden yoğun dumanlar yükselirken, alevlere çok sayıda ekip ile helikopter ve söndürme uçağı ile müdahale ediliyor.

Antalya-Isparta sınırındaki Karaot mevkiinde yer alan ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına da Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 2 helikopter, 6 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 2 su tankeri ve çok sayıda yangın söndürme ekibi alevleri söndürmeye çalışıyor.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde ise makilik alanda yangın çıktı. Yangın ekiplerin müdahalesiyle 1 saatte söndürüldü.

Çanakkale’de 3 gündür süren orman yangını kontrol altına alındı!