Türkiye ve AB arasında ‘üyelik’ telefonu!

Yayın tarihi: 7 Haziran 2023 Çarşamba 8:11 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2023 Çarşamba 11:04 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan’ın, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği için somut temasları arttırmak gerektiğini söylediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, AB Konseyi Başkanı Michel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı.

Bölgesel konuların değerlendirildiği belirtilen görüşmede AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği doğrultusunda somut ve olumlu bir gündemle temasları tüm seviyelerde artırmak gerektiğini ifade ettiği kaydedildi.

Avrupa Parlamentosu onayladı! AB Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayacak

Erdoğan’ın görüşmede Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması, göçün idaresi ve terörle mücadele alanlarında işbirliğinin önemini vurguladığını söyleyen açıklamada ayrıca, AKP’li Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye gösterilecek adil muamele ve tam üyelik perspektifinin desteklenmesinin, ilişkilerde yeni ufukların açılmasını temin edeceğini belirttiği ifade edildi.