Türkiye Şeker Fabrikaları görüşmelerinde ‘şekersiz çay’ tartışması

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 4:31 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 4:37 pm

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, TBMM KİT Komisyonu Türkiye Şeker Fabrikaları görüşmelerinde fabrikaların borçlarına değinerek “Türkiye Şeker Fabrikaları çaya düşmüş kesme şeker gibi eriyor” dedi. KİT Komisyonu Başkanı ve AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise buna karşılık “Çayı şekersiz içersek ne olacak?” dedi.

TBMM KİT Üst Komisyonu’nda, Türkiye Şeker Fabrikaları’nın bilanço ve hesapları görüşüldü. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 15 fabrikası özelleştirilen, faaliyetlerini kalan 15 fabrika ile sürdüren Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin 2019 ve 2020 yılları için 1 milyar liraya yakın zarar açıkladığını ve şirketin öz sermayesinin eksi 1 milyar 71 milyona düştüğünü söyledi. Sertel, “Türkiye Şeker Fabrikaları, sıcak çaya düşmüş kesme şeker gibi eriyor” dedi. KİT Komisyonu Başkanı ve AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise Sertel’e karşılık “Çayı şekersiz içersek ne olacak” dedi

TBMM TUTANAKLARINA GEÇTİ

Konuyla ilgili TELE 1’e konuşan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, bu diyaloğun TBMM tutanaklarında da yer aldığını ifade etti.

Sertel ile AKP’li KİT Komisyonu Başkanı arasında geçen diyalog şöyle:

CHP’li Sertel: Nasıl eridiğinizi Sayıştay’ın tespitleriyle açıklıyım. Sıcak çaya düşmüş kesme şeker gibi eriyorsunuz.

AKP’li Komisyon Başkanı Savaş: Çayı şekersiz içersek ne olacak?

Sertel: Siz şekersiz içersiniz de halk şekere ihtiyaç duyuyor her konuda.

Erdoğan Türkiye Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı’nı görevden aldı