Türkiye, Letonya’yı son saniyede yıktı! İşte Katar’a giden yoldaki tüm senaryolar

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 9:17 am - Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı 9:19 am

A Milli Takım, Letonya’yı 90+9’da Burak Yılmaz’ın attığı penaltı golüyle yendi. Grupta iki maça girilirken Ay-Yıldızlılar’ı 2022’de Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’na götürecek ihtimaller de netleşti. Türkiye kalan maçlarını kazanması durumunda Hollanda veya Norveç’in puan kaybını bekleyecek. Norveç’le puanın eşit olması durumunda ise genel averaja devreye girecek.

A Milli Takım, Letonya’yı son saniye golüyle 2-1 mağlup etti. Dünya Kupası umutlarını son maçlara taşıdı. Türkiye’yi, Karadağ ve Cebelitarık’ı yenmesi durumunda Dünya Kupası’na götürecek ihtimaller de netleşti.

HOLLANDA’NIN İKİ MAÇTA DA PUAN KAYBETMESİ GEREKİYOR

Lider Hollanda’nın 19 puanı var. Kalan 2 maçını da kazanması durumunda Türkiye ise 21 puana yükselecek. Bu senaryo gerçekleşirse A Milli Takım, Hollanda’nın kalan 2 maçtan en fazla 1 puan çıkarmasını bekleyecek.

NORVEÇ SON MAÇINI HOLLANDA’YLA OYNAYACAK

Milli Takım tüm maçlarını kazanması durumunda, grupta 2. sırada bulunan Norveç’in kalan 2 maçta 2 puan ya da daha fazla kayıp yaşamasını bekleyecek. Norveç’le puanın eşit olması durumunda ise play-off turuna yükselecek takımı genel averaj belirleyecek. Vikingler bir sonraki maçını sahasında Letonya’yla, grubun son maçında ise deplasmanda Hollanda’yla karşılaşacak.

PLAY-OFF’A 3 TAKIM

Avrupa elemelerinde gruplarını lider tamamlayan takımların doğrudan katılacağı FIFA Dünya Kupası’na katılacak diğer 3 takım ise play-off turu maçlarının ardından belli olacak. 10 grup ikincisi ve UEFA Uluslar Ligi’nde Dünya Kupası vizesi alamayan en iyi dereceye sahip iki takımın katılacağı play-off turu maçlarının ardından Avrupa Elemeleri son bulacak.

 

İLGİLİ: Galatasaray merakla beklenen yeni stadyum ismini açıkladı!

Galatasaray merakla beklenen yeni stadyum ismini açıkladı! İşte anlaşma şartları!