Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı başladı

Yayın tarihi: 22 Ocak 2021 Cuma 9:30 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2021 Cuma 9:31 pm

Türkiye genelinde başlayan ve 56 saat sürecek olan yasak, pazartesi sabahı saat 05.00’te sona erecek.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye genelinde hafta sonu uygulanan, 56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı saat 21.00 itibariyle başladı. İçişleri Bakanlığı’nın yeni bir karar alınıncaya her hafta sonu için geçerli olacağını belirttiği kısıtlamanın sekizincisi, pazartesi günü (25 Ocak) sabah saat 05.00’te sona erecek.

İçişleri Bakanlığı’nın kısıtlamalara ilişkin genelgesine göre, hafta sonunun tamamını kapsayacak şekilde cuma günü saat 21.00’den, pazartesi sabah saat 05.00’e kadar ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Bakanlığın yayınladığı genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla bazı yerler ve kişilerin kısıtlamadan muaf tutulduğu belirtildi.

MARKETLERE VE FIRINLARA GİDİLEBİLECEK

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap, balıkçı ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, balıkçı, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.