Türkiye gazetesinin ‘8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok’ başlıklı haberine tepki!

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 12:28 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2021 Pazar 12:28 pm

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi bugünkü manşetinde “8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok” haberini yayımladı. Haber başlığı tepki topladı.

Türkiye gazetesinin “8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok” başlıklı haberinde “Türkiye’nin yıllardır çözemediği “iş beğenmeme” problemi artık üretime de ket vurmaya başladı. Anadolu’da birçok sektör ve işletme, maaşları 8 bin TL’ye kadar yükseltti. Ancak yine de çalışacak eleman bulamıyorlar. Böylece üretim ve gelir azalıyor. Yeni siparişler de alınamıyor!” denildi.

Haberde “Dünyaya gemi üreten Yalova’daki tersane, kesenin ağzını açtığı haberde eleman bulamıyor”, “İş beğenmeme problemi üretimi frenlemeye başladı. Anadolu’da birçok işletme, işçi açığını kapatmak için maaşı yükseltti. Yalova’da her yıl 6 gemi satıp 150 milyon dolarlık ihracat yapan tersane, kaynak, montaj ve mobilya elemanları arıyor. Maaş 8 bin lira ancak çalışmak isteyen yok” ifadelerine yer verildi.

Gazetenin bu manşeti tepki topladı. Ekonomist Mustafa Sönmez, “Bu manşeti atan cahil, vasıflı kaynak elemanı olmayı sıradan bir şey sanıyor” dedi. Korkusuz gazetesi yazarı CHP’li Barış Yarkadaş da habere tepki gösterdi.