Türkiye bir değerini daha kaybetti: Ali Sirmen’i anan Emre Kongar gözyaşlarını tutamadı

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 10:50 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 10:57 pm

Haber: Özlem Aktürk

Gazeteci Ali Sirmen 84 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Dr. Emre Kongar yakın arkadaşı Ali Sirmen‘i anarken gözyaşlarını tutamadı.

Gazeteciliğin duayen isimlerinden Ali Sirmen 84 yaşında hayatını kaybetti. Sirmen, bir süredir İstanbul’da bir hastanede tedavi görüyordu. Yakın arkadaşı olan Prof. Dr. Emre Kongar 18 Dakika programında Ali Sirmen’i anarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Sirmen’in önemli bir dış politika yorumcusu olduğu söyleyen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ”Gazeteci ve fikir insanlarından biriydi. Benim bir çok programına konuk oldu. Kendisinin Cihangir’deki evinde uzunca sohbet etmişliğimiz vardır. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Başta bu konuyu kendisine hakim olamayacağından açmadığını söyleyen Prof. Dr. Emre Kongar gözyaşlarını tutamadı. Kongar, ”Ali Sirmen gerçek bir Atatürkçü gerçek bir devrimciydi. Gerçek bir sosyalistti. Yetmez ama Evetçi’ler ona saldırırken dimdik ayakta durdu. Asıl Ali’nin büyüklüğü doğru bildiği Atatürk çizgisinden bir milim şaşmamıştır. Cesurdu. Allah rahmet eylesin” dedi.

Ali Sirmen kimdir?

Gazeteci Ali Sirmen’in cenaze töreninin detayları belli oldu

Kaynak: HABER MERKEZİ