Ali Sirmen kimdir?

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 4:55 pm - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 4:55 pm

Son olarak Cumhuriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Ali Sirmen, tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında vefat etti. Peki Ali Sirmen kimdir? İşte Ali Sirmen’in hayatı…

Gazeteci, yazar, hukukçu ve oyuncu Ali Sirmen, yaşamını yitirdi. Bir süredir İstanbul’da hastanede tedavi gördüğü öğrenilen Ali Sirmen 84 yaşındaydı.

Türk sanat müziği bestekarı ve keman sanatçısı Sadi Işılay’ın torunu olan Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sirmen, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuydu. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Ali Sirmen, Yeni Ortam, Milliyet, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazısı yazdı.

SUNUCULUĞUNU YAPTIĞI PROGRAMLAR

SkyTürk’te ‘Siyah-Beyaz’ adlı programın sunucularından biri olan Ali Sirmen, ayrıca Cem TV’de ‘Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi’ isimli tartışma programını da sundu.

ÖDÜLLERİ

2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

KİTAPLARI

Ali Sirmen’in ayrıca Erkeklere Mahsus (1990) ve Sevgiliye Mektuplar (2007) adlı iki kitabı bulunuyor.

Mine Sirmen ile evliliğinden Devrim adında bir oğlu vardır. 25 Mart 2020’de koronavirüse yakalanan ve hastanede tedavi altına alınan Ali Sirmen’den 4 Nisan 2020’de güzel haber gelmiş ve hastalığı yenmişti.

Bir süredir hastanede tedavi gören Ali Sirmen, 84 yaşında hayata veda etti. Ali Sirmen, 5 yıl önce de eşi ve Cumhuriyet Vakfı Başkan Vekili Mine Sürmen’i 77 yaşında kaybetmişti.

Kaynak: TELE1