Turkcell’in CEO’su övgüler yağdırdığı internete yenildi

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 7:17 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 11:17 pm

Deprem bölgelerinde iletişim sorununun yaşanmadığını iddia eden Turkcell CEO’su Murat Erkan’ın karıldığı bir yayında interneti kesildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin beşinci gününde bölgedeki iletişim sorunu devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren yaşanan internet ve arama problemi bir nebze olsun iyileştirilebildi.

Konuyla ilgili Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına bağlanan Turkcell CEO’su Murat Erkan, yaşanan problemleri anlattı. Ancak Erkan’ın internet bağlantısındaki kesinti gündem oldu. Turkcell operasyon merkezinden yayına bağlanan Erkan’ın görüntüsü zaman zaman dondu, sesinde kesilmeler meydana geldi.

10 ili yıkan deprem felaketinde beşinci gün! Can kaybı sayısı arttı

Erkan, bölgede deprem öncesine kadar 3 bin 400 adet iletişim istasyonu olduğunu, ilk depremin olduğu dakikada bunlardan 1.600’ünü kaybettiklerini açıkladı. Bu istasyonlarından 1200’e yakını ise bir süre sonra geri getirildi.

Erkan “Şu andaki önceliğimiz fatura kesmek değil. Şu anda önceliğimiz iletişimi kabul edilebilir seviyeye çıkartmak. Bizim derdimiz bir an önce kendi kontrol ettiğimiz alanları çözmek. Ben enerji problemini çözemem, ben yolu açamam, havaalanını işler hale getiremem, fırınım yok ekmek üretemem” dedi.