Turkcell Genel Müdürü’nü 10 günde görevden alan Şenol Kazancı 31 Mart yerel seçiminde ne yapmıştı?

Yayın tarihi: 26 Eylül 2023 Salı 9:57 am - Güncelleme: 26 Eylül 2023 Salı 4:06 pm

Türkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 10 gün önce atanan Şenol Kazancı yine kendisiyle birlikte Türkcell Genel Müdürlüğü’ne atanan Bülent Aksu’yu görevden aldı. Yaşanan gelişmeler sonrasında Şenol Kazancı’nın Anadolu Ajansı’nın Genel Müdürü olduğu 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde veri akşını 13 saat boyunca durdurması yeniden  gündem oldu.

Türkiye Varlık Fonu’na 2020 yılında yüzde 26.2 hissesi devredilen Turkcell’de, 11 Eylül’de Genel Müdür Murat Erkan, sürpriz bir kararla istifasını açıklamıştı. Turkcell Olağan Genel Kurulu’nda üst yönetim yeniden belirlenmiş ve Nisan 2021’den bu yana Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Şenol Kazancı, yönetim kurulu başkanı olarak atanmıştı. Mart 2020’den beri yönetim kurulu başkanı olan Bülent Aksu ise genel müdür olarak atanmıştı.

GÖREVİNE SON VERİLDİ

Turkcell’de dün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yapılarak Aksu’nun bu görevinin de sona erdiği bildirildi. Açıklamada “Grubumuz bünyesinde üst düzey görevler üstlenen Bülent Aksu’ya bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz” dendi.

Bülent Aksu’nun Turkcell’deki genel müdürlüğü 11 gün sürdü!

GÖREVDEN ALINMA NEDENİ BİLİYOR FAKAT İDDİALAR VAR

Aksu’nun görevinden alınma nedeni konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Cumhuriyet gazetesinde yer alan iddialara göre Kazancı, Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı. Bülent Aksu ise Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakın.

ŞENOL KAZANCI ANADOLU AJANSI’NIN BAŞINDAYDI, SEÇİMDE 13 SAAT VERİ GELMEDİ

Türkcell Yönetim Kurulu’na girmeden önce Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğünü görevinde bulunan Şenol Kazancı’nın 31 Mart 2019’daki İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın yarıştığı yerel seçimlerde, 13 saat boyunca hiçbir veri gelmemesi nedeniyle büyük eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Şenol Kazancı’nın Genel Müdürü olduğu AA’nın veri yayınlamadığı saatlerde Binali Yıldırım seçimi kazandığını söylemiş ve İstanbul’da billboardlarda ‘Teşekkürler’ pankartları asılmıştı.

Anadolu Ajansı’ndan gönderilen Şenol Kazancı’ya Turkcell’den dudak uçuklatan maaş!

O dönem Oda Tv’nin edindiği kulis bilgisine göre Şenol Kazancı’nın, ajansın sabah toplantısında ‘Erdoğan’ın adamıyım’ itirafında bulunduğu iddia edildi. Kazancı iddialara göre toplantıda YSK’dan veri gelmediğini söyledi.

Toplantıya Ajans temsilcileri ve editörler de katıldı. Kazancı toplantıda özetle şunları söyledi:

““Her iki aday da ayrı ayrı ‘kazandım’ diye açıklama yaptı. Benim veri akışım durdu, ben ne yapabilirdim ki… Veri gelmedi. YSK veri göndermedi. Beni hedef gösterdiler. Ben bunlara şerbetliyim. Ekrem İmamoğlu’nun da Binali Yıldırım’ın da kazandığı sonucu vermedim. Kazandıklarını görmedim ki vereyim. Bu kararı tek başıma aldım. “İmamoğlu’nun eleştirilerini de hedef alan Kazancı, “kazandığını açıklayan, kazandığını zannediyor” dedi.

ERDOĞAN YAZILI ŞAPKA

Erdoğan yazan şapkalı fotoğrafına da konuyu getiren Kazancı, şöyle devam etti:

“Olanlara kızım çok üzüldü. Ona ‘yanlış hiçbir şey yapmadım’ dedim. Kafama taktığım şapkanın olduğu fotoğraf danışmanken çekildi. Baykal şapkası olsaydı kimse bir şey söylemezdi. O şapkayı ben tasarladım. Erdoğan’ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş. Hakaret ve küfürler yedim. Yediğim küfürler de maaşımın içinde.

Hedefteki isim AA Genel Müdürü Şenol Kazancı: Erdoğan’ın adamıyım