Türk-Yunan ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 8:16 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 10:34 pm

Türkiye-Yunistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler (GAO) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Milli Savunma Bakanlığı, “Toplantı olumlu bir havada gerçekleşti” mesajını paylaştı.

Türk-Yunan ilişkilerinde bugün itibarıyla yeni bir dönemin ilk adımı atıldı. Türk ve Yunan heyetleri arasındaki Güven Artırıcı Önlemler (GAO) toplantısının ilki Ankara’da Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının ardından olumlu mesajlar paylaşan MSB, “Söz konusu toplantı olumlu bir havada gerçekleşmiştir. Bir sonraki toplantı Yunanistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecektir” açıklamasını yaptı.

MSB’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türk ve Yunan heyetleri arasında Güven Artırıcı Önlemler (GAO) toplantısının yeni turu 13 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Toplantı Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde yapılmıştır.

Her iki heyet de büyükelçiler ve yüksek rütbeli askerler ile sivil yetkililerden oluşmuştur.

Toplantıda her iki taraf, yetkili makam onayını müteakip önceden mutabık kalınan GAÖ’lerin 2024 yılı boyunca yeniden hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya varmıştır.

Söz konusu toplantı olumlu bir havada gerçekleşmiştir.

Her iki taraf ayrıca temasta kalmak ve üzerinde mutabık kalınan GAÖ’lerin uygulanmasını kolaylaştırmak amacıyla bir İletişim Noktası (Point of Contact) Mekanizması kurmaya karar vermiştir.

Bir sonraki toplantı Yunanistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecektir”

Türkiye – Yunanistan sınırına ikinci köprü inşa edilecek