Türk-Rus ortak devriyesi Derik’te protesto edildi: Bir kişi askeri araç altında kalarak hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 9 Kasım 2019 Cumartesi 4:55 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2019 Cumartesi 5:16 pm

Türkiye ile Rusya arasında Soçi’de anlaşmaya varılan mutabakat kapsamında üçüncüsü yapılan Türk-Rus ortak devriyesi, Derik’te protesto edilmişti. Protestolar sırasında bir kışı öldü, 5 kişi de yaralandı.

Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi mutabakatı çerçevesinde Rojava’nın Derik kentinde üçüncüsü gerçekleşen Rus-Türk devriyesine tepki gösteren kalabalığın içerisinde bir kişi askeri aracın altında kalarak yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.

Rudaw’da yayınlanan görüntülerde Kamışlı’ya bağlı Girkê legê ve Derik’te devriye görevini yapan Türk ve Rus askeri konvoyuna bölgede tepki gösterilerek taş atıldığı görüldü. Protestoculardan birinin askeri aracın altında kalarak hayatini kaybettiği açıklandı. Beş kişinin de yaralanarak Derik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı üçüncüsü gerçekleştirilen devriyenin ardından yaptığı açıklamada ortak devriyenin olaysız sona erdiği açıklanmıştı.

Açiklamada “Fırat’ın doğusunda Kamışlı-Derik arasındaki bölgede icra edilen Türk-Rus kara devriyesi; provokatörlere karşı personelimizin ve halkın güvenliğine ilişkin gerekli dikkat ve hassasiyet gösterilerek planlandığı gibi tamamlanmıştır” denilmişti.