Türk futbolunun acı günü: Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 20 Mart 2021 Cumartesi 11:10 am - Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 11:18 am

Kanser tedavisi gören eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve eski hakemlerden Bülent Yavuz 71 yaşında hayatını kaybetti.

 

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, “Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı ve FIFA kokartlı eski hakemimiz Bülent Yavuz’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Bülent Yavuz’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri, hakem ve spor camiasına başsağlığı dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Bülent Yavuz, Süper Lig’de 8 sezon boyunca hakemlik yaparken 83 maç yönetmişti.

1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞUNDAN BULUNULACAK

Bülent Yavuz anısına bugün ve yarın oynanacak tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı bildirildi.

BÜLENT YAVUZ KİMDİR?

T.C. Silahlı Kuvvetler Komutanlığından kıdemli albay olarak emekli oldu. 1980 yılında hakemlik yapmaya başladı. 1990 yılında ise FIFA kokartını aldı, 1995 yılında yaş haddi sebebiyle hakemliği bıraktı. 1997 yılında Merkez Hakem Kurulu Eğitim Başkanlığına seçildi. 1995 yılında Merkez Hakem Kurulu Eğitim Başkanlığı’na ek olarak genel sekreterliğini yaptı. 2000 ve 2005 yılları arasında Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevini yaptı. Gazetelerde köşe yazarlığı yapan Yavuz, televizyon programlarında ise hakem yorumcusu olarak görev aldı.