Türk eşini işe sokan eski Frankfurt belediye başkanına ceza!

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 5:50 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 5:50 pm

Almanya’da yolsuzlukla suçlandığı için yapılan referandumla görevden alınan eski Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, mahkemece suçlu bulunarak 21 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Eski Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, yolsuzlukla suçlandığı için gerçekleştirilen referandum sonucu görevden alınmıştı. Frankfurt Bölge Mahkemesi’nde yargılanan Feldmann, nüfuzunu kullanarak Türk asıllı eşini, Göç ve Mülteci Danışma Merkezi’ne (AWO) bağlı bir kreşte yüksek maaşlı bir işe yerleştirmek ve bir makam aracı vermekten suçlu bulundu.

İtalya futbolunda yolsuzluk soruşturması yeniden!

Suçlamaları reddeden Feldmann, 21 bin euro para cezasına çarptırılırken buna ek olarak, 6 bin euro tazminata mahkum edildi. Başkan olmadan önce AWO’da çalışan Feldmann, kendisine yöneltilen suçlamalara yönelik savunmasında, eşinin iş sözleşmesindeki maaşının detaylarını bilmediğini ve aldığı maaştan hiçbir şekilde faydalanmadığını iddia etmişti.

NE OLMUŞTU?

Peter Feldmann, 2013 yılında Zübeyde Temizel’le tanıştı. Çift, 2016 yılında Bolongaro sarayında görkemli bir törenle evlendi. Bu evlilikten bir kız çocukları dünyaya geldi. 2019 yılında Peter Feldmann’ın makamını kullanarak eşi için çıkar sağladığı iddialarının gündeme yoğun bir şekilde gelmesinde sonra çift, 2021 yılında ayrılmaya karar verdi. 2021 yılından bu yana evlerini ayıran çift henüz resmi olarak boşanmadı.

Feldmann, yargılandığı davanın ikinci duruşmasında avukatı aracılığıyla özel hayatına yönelik açıklamalarla da çok tartışılmıştı. Feldmann’ın avukatı, müvekkilinin Zübeyde Temizel ile büyük aşk yaşamadığını, daha çok flört ettiğini ve istenmeyen gebelik nedeniyle evlenmek zorunda kaldığını öne sürmüştü. Avukat, Feldmann’ın hamileliğin başında kürtaj istediği ancak Zübeyde’nin kültürel yapısı nedeniyle evlenmek zorunda kaldığını iddia etmişti. Bu açıklamalar hem Türk toplumu hem de kamuoyu tarafından çok büyük tepki görmüş ve Feldmann, daha sonra özür dilemek zorunda kalmıştı..