Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi’nden Merdan Yanardağ’a özgürlük çağrısı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 9:36 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 9:36 pm

Haber: Yılmaz Polat - Washington

Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi ( Assembly of  Turkish -Amrican Association ATAA) yayınladığı bildiride, ‘TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın asılsız ve uydurma iddialarla  tutuklandığı’ belirtildi, serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

ATAA sosyal medya hesabından yayınladığı İngilizce ve Türkçe bildiride, ‘basın ve ifade özgürlüğüne yapılmış bu müdahaleyi kınıyoruz’ dedi. ABD’de 50’den fazla Türk-Amerikan Derneğini bünyesinde toplayan en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan ATAA’nın açıklaması şöyle:

‘Türkiye’de son yıllarda doruk yapmış olan düşünce ve basın özgürlüğü ihlallerine son örnek Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığı ile tanınan gazeteci yazar Merdan Yanardağ’ın asılsız ve uydurma iddialarla maruz kaldığı tutuklama kararıdır.

Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (ATAA) olarak basın ve ifade özgürlüğüne yapılmış bu müdahaleyi kınıyor, hatanın bir an önce düzeltilmesi için gereğinin yapılmasını ve güzel Türkiye’mizde hukuksal düzlemde ve güncel yaşamda her türlü düşünce özgürlüğünün hissedildiği günlerin gelmesini diliyoruz.’

Gazeteci Timur Soykan’dan Merdan Yanardağ’a destek