Turistik saadet zincirine operasyon

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 11:38 am - Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma 11:38 am

Balıkesir’de ev ve tekne sahiplerini ‘turistlere kiralayacağız’ vaadiyle dolandıran saadet zinciri çetesine operasyon düzenlendi. Polis ekiplerince yakalanan 8 kişi tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 30 kişinin dolandırıcılık ihbarı üzerine harekete geçti. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, turizm acentesi üzerinden ev ve tekne sahiplerini bulup, turistlere kiralayacaklarını belirten şüphelilerin çok sayıda kişiyi mağdur ettiği belirlendi.

‘Saadet zinciri’ yöntemi ile yüzde 10 kar vaadiyle sisteme piramit şeklinde üye kazandırıp, 55 milyon TL gelir elde ettiği tespit edilen çeteye yönelik 12 Aralık’ta operasyon gerçekleştirildi.

Eş zamanlı operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Şüphelilerden 2’si de polis ifadesi sonrası serbest bırakıldı. Turizm acentesi sahibi E.Ç.’nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan şebekenin ‘saadet zinciri’ sayesinde mağdurları lüks bir hayat yaşadıklarına inandırıp, güven sağlamak için acente bünyesine 4 kamyonet, 1 minibüs, 5 motosiklet, 9 akülü motosiklet aldıkları belirlendi. Acentenin sahibi E.Ç.’nin sistem hesaplarını kontrol altında tuttuğu, yöneticilerine de geri dönüşüm sektöründe taşeron firmalar kurdurduğu ortaya çıktı.

İzmir merkezli 21 ilde ‘saadet zinciri’ operasyonu