Turgut Kazan Van kararını değerlendirdi: Kayyum tayininin bir başka uygulanış biçimi

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 1:45 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 1:49 pm

Avukat Turgut Kazan, Van’da seçilen belediye başkanı Abdullah Zeydan ile ilgili mahkemenin verdiği kararı yorumladı. Kazan, kayyum uygulamasının bir başka biçimi olduğunu söyledi.

Avukat Turgut Kazan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yüzde 55’le kazanan Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının seçime 2 gün kala elinden alınmasını değerlendirdi. Gazete Duvar’a konuşan Kazan, “Siyasal iktidarın seçim boyunca yaptığı kirli işlerin bir örneği ile karşı karşıyayız” dedi.

“Ne yazık ki siyasal iktidar bu seçimde de yapabileceği her kötülüğü ve demokrasi dışı müdahaleyi yaptı” diyen Avukat Kazan, sözlerine şöyle devam etti:

“Adalet Bakanı, İçişleri ve Dışişleri Bakanı ile birlikte seçimlerde görev aldı. Yasaklılığın kaldırılması kararına iki yıl sonra itiraz edilmesi ve aynı yerin savcısı ile hakimi tarafından o kararın kaldırılması ve yasaklılığın devamı için izlenen yol yargının yargı olmaktan çıkmasını gösteriyor.”

‘KAYYUM TAYİNİNİN BİR BAŞKA UYGULANIŞ BİÇİMİ OLACAK’

Demokrasi ve hukuka inanan herkesin protesto etmesi gerektiğine vurgu yapan Kazan, “Tencere sorunu dışında iktidarın bu tür hukuk dışı birikimlerine karşı inanılmaz bir zafer sağlanmıştır. Yasağın sürdürülmesi konusunda YSK’nın bir çözüm üreteceğini sanmıyorum. Ne yazık ki bu siyasal iktidarın ve yargının gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Bu durumda belediye en çok oyu alan ikinci isim AKP adayına verilecek. Kayyum tayininin bir başka uygulanış biçimi olacak. Seçilmiş birinin görevden alınması siyasal ve hukuksal açıdan gelinen noktayı gösteriyor. Bunun bütün muhalefet partileri ve herkesin protesto etmesi gerekiyor. Hukuka ve demokrasiye inanan herkesin protesto etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alındı! Dem Parti çağrı yaptı

DEM Parti’den Abdullah Zeydan tepkisi: Hezimetin daha büyüğünü yaşarsınız!

Kaynak: Gazete Duvar