Turgut Altınok ‘tapuyu göstersinler istifa edeyim’ dedi Murat Ağırel belge yayınladı

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 10:00 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 12:34 am

Gazeteci Murat Ağırel, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok‘un Antalya’daki 600 dairesine ait olduğunu belirttiği tapuları yayınladı. Altınok ‘Tapuları göstersinler istifa edeyim’ demişti.

Eksik malvarlığı beyanı iddiasıyla gündeme gelen AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un Antalya’da 600 dairesinin olduğu iddia edilmişti. Altınok bu iddialar için ‘Tapularını göstersinler istifa edeyim’ ifadelerini kullanmıştı.  Altınok’un Antalya’daki 600 dairesine ait olduğu belirtilen tapuları Halk TV’de yayınladı.

600 daire Turgut Altıok’un mal beyanında yok! Mansur Yavaş: Unutmuş olamaz

“DEMEK Kİ PARALAR BAŞKA DEĞERDE TAŞINIYOR”

Ağırel, Altınok’un “Tapusunu göstersinler istifa edeyim dediği belgeleri şu sözlerle açıkladı:

“Sayın Turgut Altınok bütün mal varlığını açıklamadı. Bankayı açıklamadı, Altın döviz gibi değerleri açıklamadı. Üstelik ‘ben emekli maaşımı aldığım hesabım haricinde hesap kullanmıyorum’ dedi. Demek ki paralar başka bir değerde taşınıyor. Ben bu arsalar açıklandıktan sonra bu tarlaların parsellerin büyüklüklerini merak ettim ve peşine düştüm, sonra gördüm ki bu parseller birçok ilimizden de büyüktü. Ardından bu arsaların bir tanesinin kat karşılığında da verildiğini öğrendik mesela bununla alakalı gelir kaydedilmesi gerekirken kaydedilmemiş. Ben bunların parsellerini araştırırken, Altınok’un hem abisinin hem de kendisinin Antalya’da arsası olduğunu söylemişlerdi. Bu arsanın üzerine 660 dairenin yapıldığını öğrendim. Bunlar fotoğrafları. O arazinin üzerine 660 dairelik bir yapı başlatılıyor. Sayın Altınok ‘ispatlayın benim öyle dairem yok’ diyor… Benim ulaştığım belgelere göre mal varlığı ve işleyiş Altınok’un kardeşi Hacı Altınok’un üzerine devredilmiş olabilir…”

“3 YILDIR VERGİ ÖDENMEMİŞ”

“Ankara’da 67 dairesi olan şirket vergi ödemiş mi peki? Hayır 3 yıldır ödememiş. Ben bunlar üzerine Antalya’yı araştırmaya başladım. Bu belgelere göre devlet hava meydanları ile iletişime geçilmiş. Turgut Altınok Antalya’daki daireleri kabul etmedi, ‘bununla ilgili herhangi bir tapu yok’ demişti ama işte o belgeler ve tapu”

Gazeteci Murat Ağırel, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un Antalya'daki 600 dairesine ait olduğunu belirttiği tapuları yayınladı. Altınok 'Tapuları göstersinler istifa edeyim' demişti.

Gazeteci Murat Ağırel, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un Antalya’daki 600 dairesine ait olduğunu belirttiği tapuları yayınladı. Altınok ‘Tapuları göstersinler istifa edeyim’ demişti.

Kaynak: Halk TV