600 daire Turgut Altıok’un mal beyanında yok! Mansur Yavaş: Unutmuş olamaz

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 12:28 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 12:29 pm

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un Antalya’da 600 tane dairesinin olduğu iddiası hakkında konuştu. Yavaş, Altınok’un kamuoyuna yalan söylediğini belirterek, “600 daireyi unutmuş olamaz. Mal beyanını açıkladı ve bu 600 daire yok. Demek ki saklamak istedi” dedi. Ağırel, Altınok’un 600 dairesiyle ilgili belge yayınladı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP’nin adayı Mansur Yavaş, Eczacılar Odası ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularım yanıtladı. Yavaş, AKP’nin ABB Başkan Adayı Turgut Altınok’un Antalya’da 600 tane dairesinin bulunduğu iddialarına ilişkin soruya yanıt verdi. Yavaş, AKP’nin adayı Altınok’un mal varlığı listesindeki 600 dairenin eksik olduğunu belirterek, “Mal beyanını açıkladı ve bu 600 daire yok. Demek ki saklamak istedi veya kamuoyuna yalan söyledi” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından Altınok’un 600 dairesiyle ilgili belge paylaştı. Ağırel paylaştığı belgelerle ilgili, “Antalya’daki kat karşılığı 10 katlı 4 bloklu 660 daire yapılan araziniz mal beyanında yok” ifadelerini kullandı.

‘MADEM AÇIKLADINIZ TAM AÇIKLAYIN’

Yavaş’ın yanıtı şu şekilde: 

“600 daireyi unutmuş olamaz. Mal beyanını açıkladı ve bu 600 daire yok. Demek ki saklamak istedi veya kamuoyuna yalan söyledi. Bir siyasetçi yalan söyleyemez. Yalan söylediği de ortaya çıkıyorsa mutlaka gereğini yapması lazım. Çünkü insan aklına hemen şu geliyor; daha açıklamadığı neler var? Yani sakladığı bir şey mi var? Örneğin banka hesapları, ziynet eşyaları da açıklanmadı. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum artık. Bu 600 daire unutulacak bir şey değil. Dolayısıyla eğer kamuoyundan bir şey kaçırılıyorsa orada şaibe doğacaktır. Ben gereğini yapmasını istiyorum kendisinin. Saklamak istemiş herhalde. Başka bir anlamı yok çünkü 600 daire unutulamaz. ‘Babadan kaldı.’ Evet babadan kalmış olabilir ama niye onu da açıklamadınız, değil mi? Bunların açıklanması lazım. Babadan ne kaldıysa veya ne gelir elde ediliyorsa banka hesaplarıyla açıklanması lazım ya da hiç açıklamayacaksın. Madem açıkladınız tam açıklayın. Tam açıklamadığınız zaman insan haklarına bir türlü şey gelir. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Murat Ağırel’den ’Suç duyurusunda bulunacağım’ diyen Turgut Altınok’a belgeyle yanıt

MURAT AĞIREL BELGE PAYLAŞMIŞTI

Gazeteci Murat Ağırel, Altınok’un mal varlığına ilişkin Halk TV’de yaptığı açıklamada “Bana bir takipçim ulaştı, listelerdeki 6 milyon metrekarenin haricinde, Antalya’daki havalimanına yakın bir yere konut yapılıyor ve orada Sayın Altınok’un 600 dairesi olduğunu söyledi” iddiasında bulunmuştu.

Ağırel’in iddialarının ardından Altınok, Antalya’da bulunan konutların babasından kaldığını söylerken suç duyurusunda bulunacağını söylemişti. Ağırel, Altınok’a belge paylaşarak yanıt vermişti.

Ağırel sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Altınok açıklama yapmış. Benim hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtmiş. Sabırsızlıkla bekliyorum. Ancak sorularıma lütfen cevap verin.

1- Yazımda ve paylaşımlarımda TOGO kulelerine veya arazisine ortak demedim. Ancak Elmar Tower arazinde ortak dedim (Belge 1)

Antalya’daki kat karşılığı 10 katlı 4 bloklu 660 daire yapılan araziniz mal beyanında yok (Belge 2)

Ortak olduğunuzu beyan ettiğiniz şirketinizin vergi bildirimi matrahsız… (Belge 3)

Yine soruyorum: Banka mevcutlarınızı, döviz mevduatınızı, araç bilgilerinizi, ziynet eşyalarınızı, eşinizin üzerine olan mal beyanlarını ve çocuklarınıza devrettiğiniz taşınır taşınmaz mallarınız nelerdir?”

Ağırel’in paylaştığı belgeler ise şöyle:

Kaynak: HABER MERKEZİ