Tur gitti geldi! Almanya ve Kosta Rika Dünya Kupası’ndan elendi!

Yayın tarihi: 2 Aralık 2022 Cuma 12:11 am - Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma 12:12 am

Dünya Kupası’nda Kosta Rika ile tamam mı devam mı maçına çıkan Almanya 2-1 geriye düştüğü maçı 4-2 kazansa da Japonya’nın İspanya’yı devirmesi sonrasında turnuvadan elendi. Kosta Rika mücadelenin ikinci yarısında öne geçerek gruplardan çıkmaya çok yaklaşmıştı ancak Almanya’nın 73, 85 ve 89’da gelen gollerine engel olamadı ve turnuvadan elendi.

Almanya, E Grubu’nda İspanya’yla birlikte favori olarak gösteriliyordu. Ancak turnuvadan grup aşamasında elendi. Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda zaferi yaşayan Almanlar 2018 Dünya Kupası’nda büyük bir sürprizle gruptan çıkamamıştı. Avrupa devi 2022’de de aynı senaryoyu yaşadı. Almanlar tarihinde ilk kez art arda iki Dünya Kupası’nda gruplardan çıkamadı!

Almanya 10’da Serge Gnabry ile golü bulunca farklı bir galibiyet öngörüldü. Ancak Almanların baskısına rağmen ilk devreden başka gol çıkmadı.  58’de Yeltsin Tejeda ve 70’te Juan Pablo Vargas sahneye çıktı, Kosta Rika, Almanya karşısında 2-1 öne geçti. Tam da bu sırada grubun diğer maçında Japonya, İspanya’yı 2-1 deviriyordu.

Dünya Kupası’nda İspanya ve Japonya son 16’da

HAVERTZ KOSTA RİKA’NIN UMUTLARINI BİTİRDİ

Bu sonuçlara göre Almanya ile İspanya eleniyor, grubun zayıf halkaları Japonya ile Kosta Rika bir üst tura çıkıyordu. Ancak Kosta Rika’nın sevinci kısa sürdü. 73 ve 85’te Kai Havertz fileleri sarstı, 89’da Niclas Füllkrug maçın sonucunu belirledi: 4-2.

JAPONYA SÜRPRİZ YAPTI

Japonya ise İspanya’yı devirdi. Tüm bu sonuçlar sonrasında 6 puanla Japonya E Grubu’ndan lider, İspanya ise Almanya’nın averajla önünde ikinci sırada çıktı. Almanya ile Kosta Rika ise el ele dev turnuvaya veda etti.