Tüpçü Demirören batırdı Hürriyet matbaa arsası damada satıldı

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 1:52 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 2:26 pm

Yıldırım Demirören‘in sahip olduğu Demirören Medya Grubu bünyesinde bulunan Hürriyet Gazetesi’nin İstanbul Esenyurt’taki matbaası satıldı. Hürriyet’in matbaası arsası ile birlikte 816 milyon 551 bin TL’ye AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadının sahip olduğu BAYKAR’a satıldı.

Satışı Demirören Medya Grubu, borsaya yaptığı açıklamayla duyurdu. Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyi ödemeyen Demirören, Hürriyet Gazetesi’ne ait devasa matbaayı elinden çıkardı.SİHA ve İHA üreten Erdoğan’ın damadının sahibi olduğu Baykar, Demirören’in matbaasını, arsası ve içindeki yapılar da dahil olmak üzere, 816 milyon 551 bin TL’ye satın aldı.

BAYKAR’DAN AÇIKLAMA

BAYKAR’dan yapılan açıklamada alınan arsanın üretim ve depolama ihtiyacı doğrultusunda kullanılacağı belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

“Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’ye ait İstanbul Hadımköy’deki mevcut üretim alanımızın yakınında bulunan fabrika tesisleri, Baykar’ın insansız hava aracı üretim alanının genişleme ihtiyacı çerçevesinde ihracattan elde ettiğimiz gelirlerimiz kullanılarak öz kaynaklarımızla satın alınmıştır. İstanbul Hadımköy’de bulunan söz konusu fabrika tesisi, üretim ve depolama alanı gibi ihtiyaçlarımız doğrultusunda kullanılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

Demirören AVM ödenmemiş borçlar nedeniyle Denizbank’a geçti