Tuncay Özilhan’ın evinin önünde toplanan Migros işçilerine gözaltı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2021 Pazartesi 5:01 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 5:01 pm

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkartılan Migros depo işçileri, bugün yine patron Tuncay Özilhan’ın İstanbul Kanlıca’daki evinin önünde toplandı. Açıklama yapmak isteyen işçiler bir kez daha gözaltına alındı.

Migros depo işçileri, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmaları üzerine başlattıkları direnişin 91’inci gününde bugün bir kez daha patronları Tuncay Özilhan’ın İstanbul Kanlıca’daki evinin önünde bir araya geldi. Ancak polis burada bir gösteri yapılmasına izin vermeyerek, işçilere müdahale etti.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “91 gündür direniyoruz. Migros depo işçileri olarak insan gibi çalışmak istiyoruz. Anadolu Grubu tüm görüşme taleplerimizi reddettiği için patron Tuncay Özilhan’ın evi önündeyiz. Patronun evi önünde olduğumuz için polis işkencesiyle yine gözaltına alındık” diye yazdı.

İşçiler, darp edildiklerini ifade ederek, “Bir avuç işçiyi öldürecek misiniz?” diye tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada da gözaltı işlemi sırasında polisin kasti olarak işçileri nefessiz bırakmaya çalıştığı öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde, Migros’un Şekerpınar deposunda çalışan işçiler pandemiye karşı alınmayan önlemler, uzun çalışma saatleri, kötü işyeri koşulları, mobbing ve tacize karşı DGD-Sen’de örgütlenmişti.

Migros işçilerine patronun evinin önü yasaklandı!