Migros işçilerine patronun evinin önü yasaklandı!

Yayın tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 12:10 pm - Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 12:10 pm

Kod-29 ile işten çıkarılan Migros işçileri eylemlerini patron Tuncay Özilhan’ın evinin önüne taşıdı, Beykoz Kaymakamlığı’ndan ilginç bir yasak kararı geldi. Kaymakamlık, Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün geçerli olacak şekilde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını yasakladı.

Marketler zinciri Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod-29 ile işten çıkarılan işçiler bir süredir eylemlerine devam ediyor.

Geçtiğimiz gün patron Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki evinin önünde eylem yapan DGD-Sen üyesi işçiler, polisin müdahalesine maruz kalmış ve 17 işçi gözaltına alınmıştı. İşçiler serbest bırakılırken Beykoz Devlet Hastanesi önünde açıklama yaparak, Tuncay Özilhan’ın villasının önünde eylemlerine devam edeceklerini belirtmişti.

Beykoz Emniyeti’ne bağlı sendikalar masası ve asayiş büro polisleri, DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı’yı arayarak Beykoz Kaymakamlığı’nın, Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün geçerli olacak şekilde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığını söyledi.

Medyascope’dan Ufuk Çeri’ye konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Bostancı, “Migros depo direnişini durdurmak için tek mahallede eylem yasağı koyuyorlar. TUSİAD Yüksek İstişare Başkanı ve Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun patronu Tuncay Özilhan için özel karar çıkarıyorlar. Hani yasalar önünde eşittik? Nerede anayasanın 10. maddesi?” diyerek karara tepki gösterdi.