Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 12:59 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 4:26 pm

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), sıfır araçlar ve trafiğe kayıtlı tüm araçlar için iki katına çıkarıldı.

MTV, 2023 yılında bir kereye mahsus iki kez ödenecek. Araç sahipleri, Ocak-Temmuz aylarındaki MTV tutarlarının dışında toplam bir MTV tutarı daha ödeyecek. Temmuz ayında bu yılbaşında belirlenen MTV tutarının ikinci taksiti aynı tutarda ödenecek. Ek MTV, iki taksitte ödenecek.

İlk taksit, yasanın yürürlüğe girdiği ayı izleyen ay sonuna kadar ödenecek. Yani Ağustos sonuna kadar Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti ödenecek. Ek MTV ikinci taksiti ise Kasım ayı sonuna kadar ödenecek. Yeni tescil edilecek araçların Ek MTV ödemesi ise normal MTV tutarı ile beraber peşin ödenecek.

Bu karar, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin etkilerinin azaltılması amacıyla finansman yaratmak için alındı.

AKP’den hayal kırıklığına uğrayan emeklilere zam açıklaması

YENİ TAKSİTLER NE ZAMAN ÖDENECEK?

MTV’de Ocak ve Temmuz olmak üzere iki taksit dönemi bulunuyor. Yasa teklifi meclisten geçerse, ilk taksiti Ocak’ta ödeyenler, ödedikleri taksit tutarı kadar ek vergiyi de kanunun yayımlandığı ayın sonuna kadar ödeyebilecek. İkinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar iki eşit taksitle ödenebilecek.

Kanunun yayımlanmasından sonra trafiğe çıkacak araçların sahipleri ise, ek MTV tutarını araçların MTV ödemelerinin normal dönemi ile birlikte peşin olarak ödeyecek.

Memurların zam oranı belli oldu!