Tüm dünya Titanik’e giden Titan’dan iyi haber beklerken iş ilanı açmışlar!

Yayın tarihi: 25 Haziran 2023 Pazar 9:42 am - Güncelleme: 25 Haziran 2023 Pazar 9:42 am

Titanik‘in enkazını görmek isteyenlere 250 bin dolara dalış gerçekleştiren OceanGate Expeditions’ın, geçtiğimiz hafta yaşanan trajedi sırasında açtığı iş ilanı tepki çekti.

Bir buz dağına çarparak 1912 yılında batan ve 1997 yılında James Cameron’ın yönettiği ‘Titanic’ filmiyle yıllar sonra gündeme gelen Titanik’in batığını görmek için dalış gerçekleştiren OceanGate Expeditions isimli şirketin aracı su altındayken kayboldu. Araçtakilerin sınırlı süre de yetecek kadar oksijeni kalması üzerine ise zamanla yarış başladı. Ancak daha sonra deniz aracının su altında  infilak ettiği ve araçta bulunan 5 kişinin yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Uluslararası kamuoyu arama-kurtarma çalışmalarını anbean izlerken şirketin bu hummalı kurtarma çabaları sırasında bir iş ilanı açtığı ortaya çıktı. Kişi başı bilet fiyatlarının 250 bin dolar olduğu 8 günlük turları düzenleyen şirketin internet sitesi üzerinden açılan iş ilanında, bir “denizaltı kaptanı” arandığı belirtildi.

Titan’a ait olduğu düşünülen patlama sesi kaybolmasından kısa süre sonra tespit edilmiş

Felaketin yaşandığı batiskafı yöneten ve yaşamını yitiren CEO Stockton Rush ve diğer yolcuları arama-kurtarma çalışmaları sırasında açılan iş ilanında, “Batiskaf Kaptanı / Deniz Teknisyeni” başlığı kullanıldı. Tepkiler üzerine silinen iş ilanında, “Denizaltı ve batiskafları yönetecek ve idare edecek bir kişi arıyoruz. Bu kişi araçların bakımını yapacak ve dalışlarda sistemleri yönetecek bir kişi olacak” denildi.

Aranan kişinin “yüksek enerjili” olması istenirken bu iş için de “mükemmel bir fırsat” denildi.